Zelf nieuwe pallet meubelen maken

We zien ze steeds vaker in de tuin: de palletmeubels. En niet zonder reden: ze zijn goedkoop, zien er stoer uit en zijn makkelijk te bewerken. Met een beetje handigheid maak je deze meubelen heel eenvoudig zelf.
Om je eigen palletmeubels voor in de tuin te maken, heb je uiteraard wel pallets nodig. Deze koop je voor een prikkie op marktplaats of zijn zelfs gratis af te halen. Hier maak je binnen no time een mooie tuintafel of loungebank van. We helpen je hieronder even op weg.

Tuintafel
Een tweepersoons tuintafel is al te maken met drie pallets. Eén pallet dient als tafelblad, de andere twee vormen de tafelpoten. Heb je meerdere pallets, dan kun je de tafel uiteraard langer maken. Schuur de pallets glad, zet ze in de grondverf en lak ze in je favoriete kleur. Schroef vervolgens het tafelblad vast aan de twee tafelpoten en klaar is kees.

Loungebank
Een loungebank vergt wat meer pallets; elf om precies te zijn. Afhankelijk van de ruimte in je tuin, dien je ze al dan niet op maat te zagen. Stapel voor het zitgedeelte twee pallets op elkaar en schroef ze aan elkaar vast. Schroef voor de rugleuning één pallet verticaal aan het zitvlak vast met drie schroeven: twee aan weerskanten van de rugleuning en één in het midden. Schuur al het zichtbare hout glad en schuif de pallets als een hoekbank in elkaar. Kleed hem vervolgens aan met zit- en rugkussens en het loungen kan beginnen.

Heb je een pallet over? Dan kun je er een salontafel van maken voor bij je loungebank door er vier wieltjes onder te schroeven. Schroef aan de bovenkant van de pallet een houten blad, zodat de spullen op de salontafel niet tussen de groeven van de pallets kunnen vallen.