Veiligheid met magneetcontacten

Meer veiligheid met magneetcontacten in huis 

 

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland en België, reden genoeg om uw woning extra goed te beveiligen tegen de gevaren van buitenaf. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het toevoegen van losse beveiligingscomponenten in uw woning? Niet iedereen vindt het even mooi om een bewegingssensor of elektronische camera in de woning te hebben hangen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel minder opvallende beveiligingscomponenten beschikbaar. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden! Voor dit artikel spraken we met experts op het gebied van inbraakpreventieapparatuur, over hun kijk op de componenten die tegenwoordig worden aangeboden.

 

ID-1002577Magneetcontacten als onopvallende beveiliging

 

Op dit moment winnen zogenaamde magneetcontacten enorm aan populariteit in Nederland. Deze magneetcontacten bestaan uit twee losse magneetjes, die op uw deur en deurpost kunnen worden bevestigd. Via een klein elektriciteitsdraadje worden deze vervolgens aan een alarmsysteem in uw woning gekoppeld. Zodra het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken, zal er een alarm afgaan in uw woning. Dit schrikt de inbrekers af, waardoor deze uw woning zo snel mogelijk zullen willen verlaten. Het fraaie aan dit type beveiligingscomponent is logischerwijs, dat de magneten niet opvallen.

 

Dergelijke magneetcontacten zijn niet alleen te gebruiken op uw deur en deurpost, maar zijn tevens geschikt voor het gebruik op uw raamkozijn en raam. Ook deze plekken zijn immers erg kwetsbaar, zeker als er een regenpijp of plat dak in de buurt van het raam zit.

 

Andere beveiligingscomponenten

 

Magneetcontacten zijn slechts een van de vele voorbeelden van beveiligingscomponenten voor in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van bewegingssensoren in uw woning, elektronische camera’s, enzovoorts. Het nadeel aan deze componenten is echter dat ze veel meer opvallen, wat niet iedereen even mooi vindt. Daarentegen schrikt een camera inbrekers wel af, zeker als zij deze aan de buitenkant van uw woning zien hangen.

 

Een erkende slotenmaker bij u in de buurt kan u meer vertellen over de mogelijkheden van deze inbraakpreventieapparatuur. Het is in ieder geval zeker, dat u met dergelijke apparatuur de kans op een inbraak in uw woning zo goed mogelijk minimaliseert.