Vastgoed in beheer? Denk aan het onderhoud!

Heeft u (meerdere) vastgoedprojecten in eigen beheer of bent u verantwoordelijk voor de verkoop of verhuur van vastgoed locaties? Vergeet dan absoluut niet om de panden te voorzien van onderhoud. Wij leggen in dit artikel uit waarom u dit moet doen en waar u het beste deze experts en/of materialen kunt verkrijgen.

Waarom?
Het onderhouden van vastgoed is zeer belangrijk voor de waarde van de projecten. Onderhoud zorgt voor een blijvende waarde van jouw vastgoed en zal dus ook sneller en voor meer geld verhuurd of verkocht kunnen worden. Bij het onderhouden kun je denken aan het onderhouden van bijvoorbeeld onderstaande punten:
– Dakgoten
– Kozijnen
– Ramen
– Deuren
– Gevels
– Dakpannen
– Leidingen (CV etc.) en elektra

Je kunt het dus zien als een investering in jouw vastgoed projecten. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet de investeringsmogelijkheden hebt of het betreffende vastgoed niet voldoende verhuurt om deze kosten te maken, in dat geval adviseren wij toch om het te onderhouden, eventueel zelf. Het is enorm belangrijk voor de waarde van je project.

Doe-het-zelf
Voor doe-het-zelf klussers adviseren wij om advies te vragen aan een professionele bouwmarkt (evt. online via een chatfunctie). Zo kun je nooit een verkeerde keuze maken voor materialen of gereedschappen en ben je altijd verantwoord bezig. Onderhoud is natuurlijk enkel van meerwaarde op de waarde van jouw vastgoed als het onderhouden op de juiste manier gebeurd.