Valkuilen bij nieuwbouw woning

Iedereen droomt er natuurlijk van om een eigen huis te laten bouwen en deze volledig naar eigen wensen en behoeften in te richten. Voordelen van een nieuwbouwwoning zijn; u kunt deze zelf inrichten, er is een stuk minder onderhoudt in vergelijking met oudere woningen, het beschikt over de nieuwste (veiligheid)eisen en de isolatie van het huis is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van oudere woningen. De nadelen zijn; het duurt een tijd voordat de woning bewoond kan worden, wanneer u een nieuwe wijk gaat bewonen kan het zijn dat de rest nog niet af is en als laatst kunt u onverwachte gebreken en te maken kosten voorgeschoteld krijgen.

Wij zullen nu een aantal punten van aandacht voor u geven en hopelijk bent u voldoende op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het bouwen van een nieuwbouwwoning.

Doe niet alles zelf

Veel mensen willen geld besparen door veel klussen zelf te doen. Dit is natuurlijk handig zijn wanneer u zeer handig bent op veel gebieden van klussen. Er zijn ook gebieden waarop u niet zelf aan de slag moet gaan, omdat het een vereiste is dat dit op een professionele wijze wordt gedaan. Het is handig om in veel gevallen een woningexpert mee te nemen die aangeeft waar het verstandig is om een professioneel bedrijf in de hand te nemen.

Let op het meerwerk

Een nieuwbouwwoning is vrijwel nooit perfect. In 2014 werd een nieuwbouwwoning met gemiddeld 15 gebreken afgeleverd. Dit kan zijn van een niet goed aangedraaide deur tot een scheve vloer. Dit brengt natuurlijk weer meerwerk met zich mee, wat weer voor extra kosten zorgt.

Het gemakkelijkst is om van te voren goed af te spreken wat u allemaal wel of niet wilt toevoegen aan uw woning. Er zijn veel bouwbedrijven die de huizen zo ‘kaal’ mogelijk afleveren. Hierdoor zijn er veel mensen die achteraf massaal gebruik maken van de diensten van het bouwbedrijf, wat natuurlijk leidt tot extra omzet bij het bouwbedrijf.

Opzoek naar nieuwbouw Rosmalen? Bekijk eens het ruime aanbod op internet en vind iets wat naadloos aansluit op uw wensen en behoeften.