Kent u de winterschilder al?

Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord; de winterschilder. Dit is te begrijpen, want deze komt niet vaak aan bod. Daarom zullen wij u in dit artikel uitleggen wat de werkzaamheden en voordelen zijn van een winterschilder. Wij hopen u voldoende te informeren en hopelijk komt u snel tot een keuze, voor het kiezen van een geschikte schilder.

Werkzaamheden

Over de werkzaamheden van de winterschilder kunnen wij kort maar krachtig zijn. De winterschilder zal precies dezelfde werkzaamheden uitvoeren als een normale schilders, alleen deze worden uitgevoerd in de winterse perioden. Dit kan voordelen met zich meebrengen, wat later aan bod zal komen.

U denkt waarschijnlijk; schilderen in de winter kan nooit, want dat laat het weer in Nederland over het algemeen niet toe. Deze redenatie begrijpen wij, maar de winterschilder zal hier rekening mee houden. De klussen binnenshuis zullen allemaal gedaan kunnen worden en zelfs een aantal klussen buitenshuis kan de winterschilder voor u klaren! Dit zal hij/zij doen met de nodige investeringen in het afdekken van de te schilderen werken, maar ook het verwarmen van de plek. Het is natuurlijk voor de schilder ook geen pretje om in de vrieskou een kozijn te moeten schilderen.

Voordelen

Het voornaamste voordeel van het in dienst nemen van een winterschilder, ligt op het gebied van de kosten. Een winterschilder zal in de winter de 6% BTW rekeningen in plaats van de normaal gesproken 19%. Het levert u dus sowieso al een korting van 13% op ten opzichte van een normale schilder.

Wanneer u een bedrijf heeft wat seizoensgebonden is, kan een winterschilder ook daarbij de nodige voordelen met zich mee brengen.