Kapotte sloten repareren

ID-100213615Kapotte sloten repareren of vervangen

 

Hoewel u altijd voorzichtig uw deur op slot probeert te doen, kan het voorkomen dat uw sleutel per ongeluk in het slot afbreekt. In zo’n situatie kunt u proberen de sleutel zelf uit het slot te verwijderen, maar beter is het om de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in te schakelen. Dit geldt niet alleen voor de situatie met een afgebroken sleutel, ook in andere gevallen is het verstandig om een slot te laten repareren door een slotenmaker. Sloten zijn erg complexe systemen, volgens een slotreparateur in Haarlem die wij voor dit artikel spraken. De kans dat u een slot verder aantast tijdens uw poging om deze te repareren, is daardoor groot. Dit wilt u logischerwijs voorkomen!

 

Schade aan sloten

 

Sloten kunnen op tal van verschillende manieren kapot gaan, denk aan het afbreken van een sleutel, schade als gevolg van vorst in uw slot, enzovoorts. Ook bij een inbraak worden sloten vaak flink op de proef gesteld, als een inbreker deze met grof geweld probeert open te breken. In dergelijke situaties is het vaak nog mogelijk om uw sloten te laten repareren. Een slotenmaker beschikt over speciale apparatuur, waarmee het slot en de onderdelen hiervan gerepareerd kunnen worden.

 

Wij raden u af om uw slot zelf te repareren door bijvoorbeeld een schroevendraaier, pincet, paperclip of haarspeldje te gebruiken. Doordat u wellicht weinig ervaring heeft met het repareren van sloten, kunt u onbewust meer schade aanrichten aan andere, kleine onderdelen van het slot. Wanneer deze onderdelen eenmaal zijn aangetast, is het voor een slotenmaker niet altijd meer mogelijk om deze voor u te repareren.

 

Sloten vervangen bij schade

 

Mocht het niet meer mogelijk zijn om uw slot te repareren, dan kan een slotenmaker deze vervangen voor een geheel nieuw slot. Zeker bij een inbraak komt het geregeld voor, dat onderdelen van het slot dermate verbogen zijn, dat een reparatie geen zin meer heeft. Daarbij vindt u het wellicht een fijn gevoel, als u nieuwe, betere sloten in uw ramen en deuren heeft na een inbraak in uw woning. Een slotenmaker kan u hierbij van dienst zijn.