Inbraakpreventie

ID-100185642Inbraakpreventie met losse beveiligingscomponenten

 

Een inbraak in uw woning wilt u logischerwijs zo goed mogelijk voorkomen! Enerzijds omdat u geen dierbare en waardevolle spullen uit uw inboedel wilt verliezen, anderzijds omdat er bij een inbraak gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zeker in de laatste jaren is er een trend gaande, waarbij inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken tijdens hun bezigheden. U moet er niet aan denken, welke gevaarlijke situaties er voor u, uw gezinsleven en eventuele huisdieren kunnen ontstaan bij een inbraak in uw woning. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om uzelf en uw woning te beschermen tegen het gevaar van inbrekers. In dit artikel geven we u een aantal handige voorbeelden van beveiligingscomponenten, die u kunnen helpen bij het minimaliseren van de kans op een inbraak in huis.

 

Bewegingssensoren, elektronische camera’s en magneetcontacten

 

U kunt ze vast en zeker, de bewegingssensoren. Zoals de naam van deze beveiligingscomponenten al zegt, detecteert een dergelijke component bewegingen. Overdag gebeurt er niks, maar zodra u het alarm inschakelt zal de bewegingssensor het alarm af laten gaan bij bewegingen in de omgeving van de sensor. Tegenwoordig zijn bewegingssensoren zodanig afgesteld, dat de beweging van bijvoorbeeld een spin niet zal worden gedetecteerd. Een bewegingssensor kunt u in uw woonkamer hangen, rond kwetsbare plekken in uw woning of bijvoorbeeld op de overloop.

 

Naast een bewegingssensor kunt u kiezen voor een elektronische camera, die alles wat er in en rondom uw woning gebeurt vast kan leggen. Het fraaie aan de camera’s die tegenwoordig worden aangeboden, is dat u overal en altijd toegang heeft tot de beelden van de camera. Kijk live mee via uw mobiele telefoon, tablet of computer met een IP-camera. Zo weet u altijd of uw inboedel en bijvoorbeeld huisdieren veilig zijn in uw woning!

 

Tot slot zijn ook magneetcontacten erg populair. Dit type beveiligingscomponent bestaat uit twee losse magneten, die op de deur en deurpost kunnen worden geplaatst. Zodra het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken, zal er een alarm in uw woning afgaan. Het fijne aan magneetcontacten, is dat u deze vrijwel niet ziet. Een bewegingssensor of camera valt daarentegen wel op! Iets wat niet iedereen even mooi vindt in zijn of haar inrichting.

 

Wilt u meer weten over de beveiligingscomponenten die tegenwoordig beschikbaar zijn? Informeer bij een erkende slotenmaker in uw omgeving wat de mogelijkheden zijn, of klik hier voor meer informatie.